kleine-hond

Kleine hondenrassen zijn om verschillende redenen enorm populair. Ten eerste worden ze als 'draagbaar' beschouwd, wat betekent dat ze in kleine draagzakken passen en op veel plaatsen met je mee kunnen. Over het algemeen hebben ze weinig ruimte nodig en veel doen het goed in krappe huizen en appartementen. Bovenal zijn deze kleintjes absoluut schattig! Welke andere reden heb je nodig?

Geen enkele hond is zonder enige uitdaging. Een kleine hond kan net zoveel aandacht vragen als elke andere hond. Kleine honden maken hun grootte goed met enorme persoonlijkheden, wat betekent dat ze zullen profiteren van een speciale benadering van training. Laat je ook niet misleiden door de kleine omvang: kleine honden hebben nog steeds veel beweging en activiteiten nodig.

Aan de positieve kant kunnen kleinere honden geld besparen. Kleine honden hebben minder voer nodig. Veel hondenbenodigdheden, zoals riemen en halsbanden, kosten minder als ze klein zijn. Veterinaire diensten zijn meestal dezelfde kosten voor alle maten, maar medicijnen en preventieve producten zijn vaak aanzienlijk goedkoper voor kleine honden dan voor grote honden.

Als je denkt dat een kleine rashond geschikt is voor jou, bekijk dan deze lijst met de meest populaire kleine hondenrassen. Je hoeft echter niet naar een fokker te gaan voor een kleine hond. Als je een specifiek ras wenst, kun je contact opnemen met lokale rasspecifieke instanties. Ook hebben lokale dierenasielen voor huisdieren veel kleine honden van gemengd ras.

1. Yorkshire Terrier

Een van de meest populaire van alle hondenrassen, de Yorkshire Terrier is een favoriet onder fans van kleine hondenrassen. Deze mooie kleine hond staat bekend om zijn blauw en bruin gekleurd zijdeachtig lang haar. De Yorkie is de typische "portemonneehond" die zelden de grond raakt en vaak wordt gezien met een strik in zijn haar. Maar vergis je niet, dit is geen makkelijke hond.

De Yorkie maakt zijn kleine gestalte met een enorme persoonlijkheid goed. Geloof het of niet, dit ras kan behoorlijk de waakhond zijn en je vocaal waarschuwen voor het reilen en zeilen rond het huis. De Yorkie is echter niet echt in staat om werk te doen; dit ras is bedoeld als een aanhankelijke metgezel.

2. Teckel

Een ander zeer populair hondenras, de Teckel is een kleine hond geliefd bij velen. De teckel heeft veel bijnamen: doxie, worsthond, hotdog, enz. Natuurlijk hebben ze meestal betrekking op het opvallende uiterlijk van de rassen. Met zijn korte, stompe benen en een lang, rond lichaam is de teckel gemakkelijk te herkennen.

Teckels worden gezien in standaard- of miniatuurformaat, de laatste is ideaal voor de kleine hondenliefhebber. Dit ras is verkrijgbaar in drie vachttypen: glad, lang of draad. De teckel is lief en aanhankelijk voor zijn vertrouwde familieleden, maar kan een beetje op hun hoede zijn voor vreemden. Maar als je eenmaal voor dit kleine schatje bent gevallen, ga je nooit meer terug.

3. Poedel

De Poedel is een populair hondenras dat bekend staat om zijn strakke krullen en specifiek kapsel. Het ras heeft een rijke geschiedenis als favoriet van de aristocratie. Poedels zijn ook bekend als vermakelijke artiesten. Mogelijk vanwege zijn chique en sierlijke uitstraling, realiseren veel mensen zich niet dat de Poedel een zeer intelligent hondenras is.

Misschien is een van de redenen waarom het ras zo populair is, dat het in drie maten komt: klein, middel en groot. De standaard is een middelgrote tot grote hond, maar de kleine en middelgrote Poedel is ideaal voor iemand die een kleine hond zoekt. Plus, tot grote vreugde van hun liefhebbers, staan ​​de kleinere poedels bekend om hun lange levensduur.

4. Shih Tzu

De Shih Tzu is nog een ander zeer populair hondenras. Deze hond is in feite het affichekind voor schoothondjes, wat geen verrassing is omdat het ras strikt als een metgezel is ontstaan. De Shih Tzu is een kleine hond met lang, zijdeachtig haar dat vaak een strik heeft.

Veel eigenaren houden de jas echter graag korter en gemakkelijker in onderhoud. De Shih Tzu is een verwend huisdier met een alert en zelfverzekerd karakter. Ondanks zijn grootte is het ras eigenlijk vrij winterhard en kan het zijn mannetje staan.

5. Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer is een energieke kleine hond met een vriendelijke maar stoere persoonlijkheid. Deze Terriër is gemakkelijk te herkennen aan zijn kenmerkende baardkapsel en is al jaren een van de meest populaire hondenrassen. De Dwergschnauzer heeft een sterk gevoel van loyaliteit en bescherming tegenover zijn familie. Dit staat ook bekend als een "blafachtig" ras en heeft een solide basis van training nodig. Deze actieve Terriër kan echter een prachtige metgezel zijn.

6. Chihuahua

Chihuahua's zijn enkele van de kleinste honden ter wereld, maar ze hebben enkele van de grootste persoonlijkheden. Deze kleine honden worden vaak gezien ronddobberend in de designertassen van bepaalde beroemdheden. Hun vachten kunnen glad of lang zijn.

Hoewel lief en loyaal, zijn Chihuahua's ook zeer actieve en brutale honden met een grote "stoere hond" -houding. Dit zijn geweldige honden, maar ze zijn niet geschikt voor iedereen. Met serieuze training en socialisatie kan de Chihuahua een prachtige metgezel zijn.

7. Mopshonden

Zo schattig als een knop en zoet als snoep, het is geen verrassing dat de Mopshond een populair hondenras is. Deze kleine ronde honden zijn gemoedelijke en speelse zielen. Mopshonden waren zelfs ooit het huisdier van royalty's en de metgezellen van Tibetaanse monniken. Ondanks hun reputatie voor ademhalingsproblemen en oogproblemen, maken Mopshonden heerlijke huisdieren.

Aanhankelijk, energiek en zelfs humeurig, ze kunnen een mooie match zijn voor bijna iedereen. Er is gezegd dat de Mopshond "veel honden in een kleine ruimte is" en dit is de waarheid. Mopshonden zijn actieve maar compacte honden die geweldige metgezellen vormen voor allerlei families.

8. Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond ziet eruit als een kruising tussen een knuffeldier en een kleine leeuw. De opvallende lange, donzige vacht en heldere persoonlijkheid maken dit een onvergetelijk hondenras. Dwergkeeshonden zijn energieke en soms bazige kleine honden met een intense loyaliteit aan hun geliefden. Eigenaren van Dwergkeeshonden moeten extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat hun honden niet de overhand krijgen.

Dit is misschien eenvoudiger gezegd dan gedaan. Het is niet eenvoudig om nee te zeggen tegen die schattige lachende bal pluisjes! Dit zijn kostbare honden, maar ze zijn niet voor iedereen even geschikt. Dwergkeeshonden zijn geweldig voor mensen die een kleine schoothond willen die ook de energie heeft om te rennen en te spelen, plus een beetje een sterke wil.

9. Boston Terrier

De Boston Terrier is vrolijk, slim, loyaal en zelfs humeurig - een waar genot om mee te babbelen. Een van de meer populaire hondenrassen en een echte Amerikaanse hond, het ras is afkomstig van de kruising van een Engelse Bulldog met een witte Engelse Terriër.

Het resultaat was een hond die uiteindelijk bekend zou worden als de Boston Terriër (vernoemd naar de stad waarin het ras is ontstaan). Bostons zijn speels en energiek, maar ze brengen ook graag tijd door in de ronden van hun eigenaar. Over het algemeen is dit ras een uitstekende metgezel.

10. Maltezer

De Maltezer is een zachte, kleine witte hond met een zachte maar dappere instelling. Met minder dan 3 kg wordt dit ras vaak gezien als een "portemonneetje", iets waar deze honden waarschijnlijk van genieten. De Maltezer is een speelse en energieke hond die zich nauw verbonden met zijn eigenaar.

Het ras kan worden teruggevoerd op de oudheid, waar het was geliefde metgezel van royalty en adel was. Het Maltees van vandaag is net zo verwend en is ook relatief populair. Terwijl het ras vocaal aanwezig kan zijn, is de Maltezer een dapper klein ras dat moeilijker is dan het lijkt!