Skip to content

Aandoeningen bij honden

doctor

Net als elk ander huisdier kunnen honden als je ze niet goed verzorgd en onderhoud hondenziektes krijgen. Een aantal parasieten die hondenziektes veroorzaken zijn:

Haakworm

Haakwormen kunnen worden door gegeven door de moeder van een pup tijdens de zoogperiode, of zelfs voor de geboorte. Haakwormen zijn de oorzaak van hond bloedarmoede en gebrek aan eetlust.

Hartworm

Muggenbeten veroorzaken hartwormen ​​in een hond en blijven zitten in het hart van je huisdier en de nabijgelegen bloedvaten. Een hond besmet met hartworm ziet er saai uit en kan zelfs een chronische hoest hebben. Indien mogelijk, vraag je dierenarts of de hond een hartworm medicatie kan worden gegeven tijdens het seizoen van de muggen om hondenziektes te voorkomen.

Lintworm

Honden krijgen lintwormen als ze vlooien doorslikken die larven hebben. Veel van de symptomen die duidelijk zijn zul je maar zelden zien, maar in de uitwerpselen van de hond, kun je rijst-achtige stukjes zien.

Rondworm

Het doorgeven van rondwormen gebeurt bijna hetzelfde als hoe haakwormen in een hond komen. Een besmette hond heeft meestal een dikke buik. rondwormen veroorzaken hondenziektes zoals; longontsteking, diarree, uitdroging, gebrekkige groei, en braken.

Zweepworm

Een hond die besmet is met zweepwormen kan diarree en andere kwalen krijgen, zoals, ontlasting slijm en ernstige darmontsteking. Extreem gewichtsverlies is ook een symptoom veroorzaakt door zweepwormen.

Vlooien

Vlooien, de meest voorkomende onder externe parasieten, laat de hond voortdurend verschillende delen van het lichaam krabben en bijten. Dit lijdt tot vacht verlies. Vraag je dierenarts voor een goede ontvlooi-programma, want vlooien kunnen na een tijd immuun worden voor bepaalde producten.

Teken

Teken kunnen problemen vormen die erger zijn dan die van vlooien, omdat ziekten zoals Rocky Mountain spotted fever, of de ziekte van Lyme, kan worden veroorzaakt door teken. Een pincet kan worden gebruikt om een ​​teek te verwijderen. Als je niet weet hoe je een teek zorgvuldig en voorzichtig verwijderd, vraag het dan eerst aan je dierenarts. Als je wel weet hoe, moet een teek in een kan met water en zeep worden geplaatst.

Luizen

Luizen kunnen minder vaak infecteren in vergelijking met vlooien. Ze kunnen ook gemakkelijker onder de controle worden gehouden.

Het behandelen van hondenziektes

Enkele manieren van behandelen van de hondenziektes die je dierenarts zou kunnen gebruiken:

  • Pillen
  • Vloeibare medicijnen
  • Oogdruppels en zalf
  • Oor druppels en zalf

Als je merkt dat er iets mis is met je hond, neem onmiddellijk contact op met de dierenarts. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Met de juiste hondenverzorging en preventie zou je hond in het algemeen vrij en veilig van verschillende hondenziektes moet zijn.

Scroll To Top