Skip to content

Bijten, hoe voorkom je dat?

grommen

Wanneer je je puppy net krijgt is alles wat hij doet leuk. Maar wanneer je hond ouder is worden bepaalde handelingen een probleem. Zo is het bijten van een puppy nog speels en onschuldig maar doet een volwassen hond dit, dan is het niet gewenst.

Waarom is het zo belangrijk om bijten af te leren?

Vaak beginnen pups wanneer ze in het nest zitten al enthousiast overal op te bijten, maar wanneer je dit toestaat of zelfs aanmoedigt, zal het alleen maar moeilijker worden om hem dit af te leren. Niemand wordt graag gebeten door een hond, het kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het van belang dat je je hond leert om niet te bijten.

Wat moet je doen?

Wanneer je een puppy hebt en je wordt door hem gebeten, zeg dan heel hard ‘au!’ en negeer hem compleet. Meestal zijn ze zo verbaasd door je reactie dat ze meteen loslaten, tevens is het vaak al straf genoeg dat je ze even niet lief vindt. Wanneer je puppy toch door zal gaan met bijten, geef hem dan toch een passende straf en ga er net zo lang mee door tot hij stopt met bijten.

Trainingen

Lukt het je niet om je hond zelf te trainen en hem het gewenst gedrag te laten vertonen. kijk dan een naar een puppytraining of cursus bij jou in de buurt.

Scroll To Top