Skip to content

Fysieke kenmerken van de Beagle

slaap

De Beagle behoort tot de categorie ‘middelgrote’ honden en heeft een fors en compact lichaam. Daarbij is het hoofd relatief lang met lange hangende oren. De Beagle heeft een schofthoogte van tussen de 33 en 40 centimeter met een gewicht variërend van twaalf tot zeventien kilogram. De hond is in de meeste gevallen zwart, bruin en wit (ook wel tricolor genoemd), maar het komt soms ook voor dat het kleine witte of zwarte vlekjes heeft. Een Beagle pup heeft een dichte kort-harige vacht en zal dat zijn hele leven behouden.

Oorsprong van de Beagle en karakter

Het is niet geheel zeker uit welke tijd en gebied de Beagle van oorsprong komt. Maar wel lijkt het erop dat het voor het eerst is gesignaleerd in de tweede helft van de vijftiende eeuw, in Groot Brittannië. Dankzij het alerte en intelligente karakter wordt de Beagle van oudsher veel gebruikt als jachthond. Zoals bij een kennel snel duidelijk zal worden is het ras van nature zeer vriendelijk en sociaal, zowel naar mensen als andere honden toe. Daarentegen heeft een Beagle pup wel een consequente opvoeding nodig door zijn zeer eigenwijze karakter. Ook heeft het dier een goed uithoudingsvermogen en is het erg actief.

Gezondheid

Zoals eerder omschreven heeft de Beagle een groot uithoudingsvermogen. Daarom is het van groot belang dat het genoeg beweging krijgt. Naast het feit dat de hond zo’n anderhalf uur beweging nodig heeft, bijvoorbeeld in de vorm van wandelen, heeft het ook uitdaging nodig. Deze uitdaging kun je hem geven door middel van sport en spel, of door het in te zetten tijdens de jacht. Daarnaast is het verstandig om met een Beagle pup op een cursus te gaan, zoals puppycursus. De algemene gezondheid van een Beagle is vaak erg goed en de gemiddelde levensverwachting ligt dan ook tussen de twaalf en vijftien jaar.

Scroll To Top