Leestijd: 3 minuten

Het kiezen van de juiste hondenhalsband

halsband

Een goede halsband en lijn heb je nodig om je hond uit te kunnen laten. Als je de lijn pakt weet je hond al hoe laat het is, namelijk tijd voor een wandeling. Er zijn verschillende soorten halsbanden en lijnen verkrijgbaar. Je kiest een halsband niet alleen uit functioneel oogpunt, maar het oog wil ook wat.

Om de juiste hondenhalsband te kunnen uitkiezen, is het belangrijk om de maat van de nek op te meten. Tevens speelt de leeftijd van je hond een rol en het loopgedrag van de hond speelt mee in de keuze.

Van hip tot functioneel

Er zijn hondenhalsbanden van verschillende materialen verkrijgbaar. Leer is erg duurzaam. Nylon is licht, goedkoop en flexibel. Metalen halsbanden zijn redelijk zwaar, maar gaan wel lang mee. Voor een pup kun je het beste kiezen voor licht materiaal, zoals nylon.

Onder de halsband van de hond kun je het beste twee vingers ruimte over laten. Anders gaat de halsband snijden in de hals van de hond. Leren halsbanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze kunnen tevens versiert zijn met studs, spikes of strass steentjes. Dit geeft de halsband net even een andere look.

Aan de lijn

Een lijn dient ongeveer 130 tot 150 centimeter lang te zijn. Een kortere lijn geeft teveel spanning en dit loopt niet prettig. Een te lange lijn geeft struikelgevaar. Je hond kan snel struikelen over de lange lijn. Een flexi lijn is een betere optie.

De lijn kan op gewenste momenten langer, maar het rolt zich ook weer vanzelf op in het handvat als de hond naar je toe komt. Er zijn ook modieuze tuigjes of harnassen verkrijgbaar. Reflecterend, bewerkt met spikes, metalen details, ook hierin is volop keuze. Een harnas is geschikt voor honden die niet aan de lijn trekken.

© 2021 | Informatie over honden

Lebber scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.