Skip to content

Het kopen van een puppy

puppy

De knoop is doorgehakt, er komt een hond in huis. Je kunt kiezen voor een hond uit het asiel of je gaat op zoek naar een fokker, waar een nest pasgeboren pups aangeboden wordt. Als je op zoekt naar een puppy bij een fokker dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om zo zeker te weten dat je bij een goede fokker een puppy koopt. Alvorens je bij een fokker gaat kijken, is het raadzaam om je te verdiepen in het hondenras. Niet elk hondenras zal namelijk goed bij je gezinssituatie passen.

Bij de fokker

Wanneer je bij de fokker op bezoekt gaat om naar de puppy te kijken kun je gelijk zien of de moederhond aanwezig is en of het nest schoon is. Dit zal bij een goede fokker altijd het geval zijn. De moederhond is belangrijk voor de puppy. Zij zal de pup leren hoe hij zich moet gedragen. Als het nest in huis staat dan is je puppy al gewend aan een huiselijke omgeving. De geluiden en het bezoek, daar zou hij dan niet meer van moeten schrikken. Een sociale, vriendelijke pup komt gelijk naar je toe. Dit is een goed teken.

De formaliteiten

Na zeven weken mag een puppy het nest verlaten, al zal een goede fokker aanraden om de puppy nog een weekje langer te laten blijven. Een goede fokker kijkt altijd naar de ontwikkeling van het nest zelf. Voordat je de pup mee mag nemen is hij al voor de eerste keer ingeënt en ontwormd. In het paspoort kun je zien wanneer dit gebeurd is. Rashonden worden bij de fokker gechipt.

Alle rashonden worden geregistreerd bij de Raad van Beheer. Hier krijg je ook papieren van mee zodat je de hond op jouw naam kunt registreren.

Scroll To Top