Hondenkleding

hondenkleding

In Hollywood gebruiken de sterren hun honden als een soort modeaccessoires. Ze kleden hun honden aan in de stijl van bekende mode-iconen, doen de hond een “bling bling” halsband of tuigje om en dragen de (kleinere) hond mee in een stijlvolle draagtas. De hype is overgewaaid vanuit Amerika naar onder meer Nederland. Was er vroeger maar weinig hondenkleding op de markt, tegenwoordig kun je een groot assortiment van producten voor de kleine en grote hond krijgen.

Hondenkleding

Hoewel vooral de kleinere rassen, zoals de Chihuahua, aangekleed worden, is er kleding op de markt voor ieder formaat hond. Er zijn T-shirts verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en van diverse stoffen. Populair zijn ook de T-shirts met grappige teksten er op, zoals “Small but deadly” of “Little monster”. Daarnaast zijn er voor teefjes jurkjes op de markt met verschillende designs. Voor de winter zijn er truien, hooded sweaters en (regen)jassen verkrijgbaar. De hond hoeft het dus nooit koud te hebben. Daarnaast kan de kleding voorkomen dat de hond aan wondjes of geïrriteerde plekken gaat likken of krabben.

Hondenschoenen

Zowel voor de show als wanneer de hond een wond aan één van zijn poten heeft, zijn er hondenschoenen op de markt. Deze schoenen hebben een nylon of (kunst) lederen zool, waardoor de poten van de hond droog en schoon blijven. Daarnaast bieden de schoenen bescherming wanneer de hond in sneeuw of op ijs loopt, zodat de voetbedden niet beschadigd kunnen raken.

Hondenhalsbanden en tuigjes

De halsband van een hond kan veel zeggen over de persoonlijkheid van zijn baasje(s). In plaats van een simpele leren of ijzeren halsband, kun je halsbanden en tuigjes krijgen in allerlei kleuren, patronen en materialen. Ook halsbanden met diamantjes, steentjes, strikjes of hartjes er op zijn erg populair.

Hondenbrillen

Ook de ogen van de hond kunnen geïrriteerd raken of beschadigen door vuil, wind en UV-straling. Daarvoor zijn er hondenbrillen op de markt. Deze brillen zijn speciaal gemaakt voor honden, waardoor ze goed aansluiten op de kop van de hond, zonder dat de glazen van de bril de ogen van de hond kunnen raken. De bril wordt met drie bandjes goed op zijn plaats gehouden. Naast het feit dat een hond er met de bril ontzettend hip zal uitzien, is hij ook zeer bruikbaar voor honden met oogproblemen of als je bijvoorbeeld de hond een dagje meeneemt op de motor.

Hondenverzorging

Naast de standaard verzorgingsproducten voor honden, zoals hondenshampoos, zijn er tegenwoordig ook facial scrubs, gloss sprays en hondenparfums op de markt. Met de facial scrub kun je de bruine traanvlekken rond de ogen en vuil rond de neus en mond van de hond verwijderen. De gloss spray geeft de vacht van de hond een warme glans. En wanneer de hond er op zijn best uit ziet, wil je natuurlijk ook dat de hond lekker ruikt. De parfums zijn in diverse geuren verkrijgbaar en zijn geheel veilig voor de hond.

Honden draagtassen

Om een (kleine) hond mee te nemen zijn er diverse soorten handige draagtassen op de markt. De hond wordt met een korte lijn aan de tas bevestigd, zodat hij er niet uit kan vallen of springen. Geheel bijpassend bij je eigen stijl kun je een speciale hondendraagtas uitkiezen. Zelfs Afrikaanse draagzakken, waarbij je de hond op je buik draagt, zijn tegenwoordig verkrijgbaar.

© 2021 | Informatie over honden

Lebber scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.