Skip to content

Wat mag een hond absoluut niet eten?

food

Van sommige voedingsmiddelen weten we dat het slecht is voor de gezondheid van de hond, bijvoorbeeld chocolade. Dit bevat het stofje theobromine wat ernstige schade aan het zenuwstelsel en het hart kan toebrengen. Het leidt zelfs tot de dood. Maar er zijn nog heel veel voedingsmiddelen die giftig zijn voor een hond. Wanneer je een moestuin in de tuin hebt is het belangrijk om de hond uit de moestuin te weren. Veel groentes zijn namelijk voor ons gezond, maar voor de hond levensgevaarlijk. Zeker pups hebben de neiging om alles op te eten. Oppassen geblazen dus.

Schadelijke groentes

Onrijpe tomaten en delen van de tomatenplant zijn schadelijk vanwege de tomatine. Van Prei, ui en bieslook kan een hond met het eten van kleine hoeveelheden al erg ziek worden. Het leidt tot bloedarmoede, ook wel de Heinz body bloedarmoede genoemd. Spinazie bevat oxalaat, wat erg schadelijk is voor de nieren. Broccoli is erg slecht verteerbaar voor de hond. Hij wordt dan ook misselijk en krijgt maagkrampen. Rauwe aardappelen bevatten solanine, wat erg giftig is voor de hond. Net zoals tomaten, behoren aardappelen tot de nachtschadefamilie. Wie een moestuin heeft kan deze maar beter omheinen.

Overige giftige voedingsmiddelen

De pitjes van de peer en de appel bevatten blauwzuur. Wanneer een hond op de pitjes bijt komt er blauwzuur vrij. Dit leidt tot verwarring en duizeligheid. De peer zelf is niet erg zo lang het maar ontdaan is van pitten. Als een hond rozijnen en druiven eet zorgt dit voor onherstelbare schade aan de nieren. De pitten van kersen bevatten cyaogenische glycosiden, wat leidt tot hevige misselijkheid.

Champignons en paddenstoelen zorgen voor buikkrampen en stuiptrekkingen. In het bos mag een hond absoluut geen paddenstoelen eten. Blijf altijd alert en geef nooit zomaar voedsel aan een hond.

Scroll To Top