Skip to content
Amerikaanse-Staffordshire-Terrier

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 28 - 40 kg

Grootte: 43 - 48 cm

Amerikaanse Staffordshire Terriėr

De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is een vrolijke, uitbundige hond met vertrouwen. Over het algemeen is hij vriendelijk ten opzichte van mensen.

Geschiedenis

De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is ontstaan in de V.S. en heeft zijn wortels in Engeland. Zijn voorouder de Staffordshire Bullterriėr werd in de 19e eeuw ontwikkeld in de Engelse streek Staffordshire en ontstond door kruising van de Bulldog met verschillende soorten Terriėrs. In de V.S. hebben de fokkers enkele eigenschappen aangepast en op die manier hebben zij een ras ontwikkeld met een groter gewicht en een krachtiger hoofd. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr wordt tegenwoordig als een apart ras beschouwd en is groter en zwaarder dan zijn Britse neef, de Staffordshire Bull Terriėr. Nadat in 1900 hondengevechten werden verboden, kreeg een lijn voor tentoonstellingen de naam Amerikaanse Staffordshire Terriėr.

Karakter

De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is een goed gehumeurde, amusante, zeer loyale en aanhankelijke gezinshond. Hij heeft vertoont goed gedrag, zowel ten opzichte van volwassenen, als ten opzichte van kinderen. Hij is bijna altijd gehoorzaam en hij wil zijn baas graag plezieren. Het is een zeer moedige en intelligente bewakingshond. Het is een zeer levendige hond. Door zeer zorgvuldig te fokken hebben de fokkers vriendelijke en betrouwbare Amerikaanse Staffordshire Terriėrs weten te produceren. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr is een van de meest betrouwbare rassen van waakhonden. Indien iemand hem in het nauw drijft en zijn familie kwaad wil doen, zal de Amerikaanse Staffordshire Terriėr met de aanvaller vechten tot de dood er op volgt. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr kan veel pijn verdragen. Het is belangrijk om deze hond jong te socialiseren met het oog op het onderdrukken van neigingen tot agressief gedrag. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr waakt goed voor inbrekers. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr wordt ook gewaardeerd als gezelschapshond.

Gezondheid

De gemiddelde levensverwachting voor de Amerikaanse Staffordshire Terriėr is 10 tot 12 jaar. Over het algemeen is het een gezond ras. Toch hebben sommige Amerikaanse Staffordshire Terriėrs een aanleg voor heupdysplasie, erfelijke grauwe staar en aangeboren hartziektes.

Verzorging

De vacht van de Amerikaanse Staffordshire Terriėr is glad en kortharig en is makkelijk te verzorgen door regelmatig met een harde borstel te borstelen. Baden of droog shampoo gebruiken indien nodig. Wrijf de vacht met een handdoek of een zeem om hem te laten glanzen. De Amerikaanse Staffordshire Terriėr verhaart gemiddeld.

Contact opnemen

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Neem dan gerust contact met ons op.

© 2019 | Alle rechten voorbehouden

Scroll To Top