Amerikaanse-Staffordshire-Terrier

Levensverwachting: 10 - 12 jaar

Gewicht: 28 - 40 kg

Schofthoogte: 43 - 48 cm

American Staffordshire Terriër

De American Staffordshire Terriër is een vrolijke, luidruchtige hond met veel vertrouwen. Over het algemeen is hij vriendelijk ten opzichte van mensen.

Geschiedenis

De American Stafford Terriër is ontstaan ​​in de 19e eeuw in Staffordshire, Engeland. Ontwikkeld met een sterke gespierde bouw, werd dit ras gebruikt voor het vechten, nadat deze praktijk werd verboden werden ze vooral gefokt als showras. Deze honden vonden eindelijk al in 1870 hun weg naar Amerika, waar de American Staffordshire Terriër ook bekend werd als de Pit Dog, Pit Bull Terriër, American Bull Terriër en Yankee Terriër. De American Staffordshire Terriër werd populair in de jaren 1920, bijna iedereen kent Pete the Pup van het tv-programma Our Gang (The Little Rascals).

De American Kennel Club zegt dit over het ras: “De American Stafford Terriër, ook bekend als de AmStaffs, zijn slimme, zelfverzekerde, goedaardige metgezellen. Hun moed is spreekwoordelijk. Een verantwoordelijk gefokte, goed gesocialiseerde American Stafford Terriër is een loyale, betrouwbare vriend tot het einde. " Dit hondenras is sinds 1972 officieel erkend.

Karakter

De American Staffordshire Terriër is van nature een beschermer en roedelhond. Zodra hij zich identificeert met zijn familie, zal de American Staffordshire Terriër zich inzetten om hen te beschermen. Als hij zich bedreigd voelt of denkt dat zijn familie wordt bedreigd, zal hij enige vorm van agressief kunnen tonen. Ook staat deze hond erom bekend zijn erf goed te beschermen, waardoor het een uitstekende waakhond is. De American Staffordshire Terriër, die volhardend is in zijn inspanningen, zal niet snel opgeven in een gevecht. Omdat het zo'n beschermend ras is, moet de American Staffordshire Terriër het verschil tussen goed en slecht worden aangeleerd. Stel de hond voor aan vrienden om te leren dat ze niet gevaarlijk zijn. De American Staffordshire Terriër heeft een goede socialisatie met andere dieren nodig om de vechtneigingen te beteugelen. Zodra ze vertrouwd raken met mensen, zal deze hond liefdevol en zorgzaam zijn, ook zijn ze dan enorm goed met kinderen.

De American Staffordshire Terriër heeft regelmatig beweging nodig. Deze indrukwekkende honden zijn sterk en energiek en ze zullen niet tevreden zijn wanneer ze alleen maar op de bank kunnen hangen. Neem daarom de hond mee op dagelijkse wandelingen en zorg ervoor dat hij speelt en in het algemeen actief wordt. Als de American Staffordshire Terriër niet genoeg beweging en activiteiten heeft die hem helpen overtollige energie te verbranden, kan hij onrustig of verveeld raken. Vaker wel dan niet leidt verveling tot destructief gedrag en nervositeit, dus de meubels of schoenen kunnen ten prooi vallen aan deze hond. Om dit te voorkomen, bied je puzzelspeelgoed, spannende speeltijd en voldoende oefening. Als vuistregel hebben deze honden dagelijks minimaal 60 tot 90 minuten beweging nodig.

Gezondheid van de American Staffordshire Terriër

Het is misschien een winterhard hondenras, maar de American Staffordshire Terriër kan het slachtoffer worden van enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen. Een veel voorkomend probleem is heupdysplasie, dat kreupelheid kan veroorzaken. Een andere is aangeboren hartziekte, de hond zal met deze aandoening worden geboren en kan symptomen veroorzaken die ervoor zorgen dat het hart niet goed werkt. Staar en netelroos (jeuk op de huid) komen ook vaker voor bij dit hondenras.

Verzorging

De vacht van de American Staffordshire Terriër is kort en glanzend. Over het algemeen erg gemakkelijk te verzorgen, je hoeft het alleen zo nu en dan te borstelen met een stevige borstel. De vacht kan in verschillende kleuren voorkomen. Omdat de vacht van de Amstaff dun is, is deze niet goed geschikt voor koudere klimaten.

© 2021 | Lebber scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.