engelse buldog ras

Levensverwachting: 8 - 10 jaar

Gewicht: 18 - 25 kg

Schofthoogte: 31 - 40 cm

Engelse Bulldog

Oorspronkelijk was de Engelse Bulldog een afstammeling van de oude Aziatische mastiff, maar tegenwoordig is dit ras geheel van Engelse afkomst.

Geschiedenis

Deze hond is geheel in Engeland ontwikkeld en is gebruikt als bewakingshond, als jachthond en natuurlijk als stierenbijter. Uit het feit dat de Engelse Bulldog vele malen genoemd wordt in de geschiedenis van het land, blijkt dat de Engelsen trots zijn op deze hond. Doordat de fokkers zich meer concentreren op de vriendelijke karaktertrekken van de hond, heeft de huidige Bulldog een heel ander karakter dan zijn voorouders. De Bulldog is donor voor vele rassen, waaronder de Bullmastiff, de Bull Terrier, de Boston Terrier, de Franse Bulldog en de Boxer.

Karakter van de Engelse Bulldog

De Bulldog is een van de liefste en zachtaardigste van alle honden, hetgeen in scherp contrast staat met zijn machtige verschijning en zijn met bloed besmeurde geschiedenis. Deze hond is aanhankelijk en betrouwbaar en beschikt over grote moed en uitstekende vaardigheden om te bewaken. Altijd op zoek naar menselijke aandacht, is de Engelse Bulldog op en top een mensenhond. Toch hebben sommige Engelse Bulldogs de neiging om een dominant karakter te tonen. Een strenge en sterke baas kan dit probleem makkelijk recht zetten door de hond zorgvuldig af te richten en leiderschap te tonen. De vermogens van deze hond om te bewaken zijn in de wereld van de honden ongeëvenaard. 

Gezondheid

Vanwege de korte snuit zijn ademhalingsproblemen bij de Engelse Bulldog niet ongewoon. Dit ras heeft de aanleg om een hartaanval te krijgen als het erg warm weer is. Bij de Engelse Bulldog is een keizersnede niet ongewoon vanwege hun brede kop. Huidontstekingen, heupproblemen en knieschijf luxatie komen ook regelmatig voor bij de Engelse Bulldog. Deze hond is ook kwetsbaar voor oogliddefecten en aangeboren hartziektes.

Verzorging

Engelse Bulldogs zijn erg goed en verzorgend met betrekking tot kinderen. Ze houden ervan om tijd met kinderen door te brengen. Gewoonlijk vertoont een Engelse Bulldog geen agressie tegen andere dieren en is deze hond goed tegen huisdieren. Maar dat wil niet zeggen dat ze tegen vreemde honden niet vijandig kunnen zijn. Regelmatig borstelen van de vacht met een doek is genoeg om de vacht schoon en glanzend te houden. Deze honden houden niet van beweging, dus ze moeten niet worden overvoerd. Deze hond is gevoelig voor extreem heet weer. In de zomer moeten de vouwen en rimpels regelmatig worden gepoederd.

© 2021 | Sitemap