Skip to content
toy poedel

Levensverwachting: 12 - 15 jaar

Gewicht: 3 - 6 kg

Schofthoogte: 24 - 28 cm

Toy Poedel

Veel mensen denken dat de Toy poedel in Frankrijk is ontstaan. Waarschijnlijker is echter dit ras is ontstaan uit een Aziatisch hondenras met krulvacht dat door herders naar Europa werd meegenomen.

Geschiedenis

Het Poedel ras is al minstens 400 jaar bekend in West Europa, maar over de plaats van herkomst bestaat geen overeenstemming. De naam Poedel is afgeleid van het Duitse "Pudeln", hetgeen poedelen in het water betekent. Deze hond werd als gundog gebruikt om geschoten vogels voor de jagers te apporteren. Men neemt aan dat dit ras met de Duitse troepen mee naar Frankrijk is gekomen.

De Poedel is tot zijn huidige vorm ontwikkeld in Frankrijk, waar deze hond als circushond werd gebruikt en om eenden te apporteren. In Frankrijk wordt dit ras Caniche genoemd, ofwel eendenhond en werd zeer veel gebruikt om ondergrondse truffels op te sporen in het os. De gewoonte om de vacht te knippen is begonnen als een poging om het bewegen in het water te vergemakkelijken. De Poedel is de nationale hond van Frankrijk en dat land wordt nu ook als land van oorsprong beschouwd. De Toy Poedel is tijdens de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw populair geworden.

Karakter van de Toy Poedel

De Toy Poedel luistert zeer goed, is pittig en levendig. Deze hond staat erom bekend dat hij makkelijk af te richten is en wordt vaak in het circus gebruikt. Dit hondenras heeft een amusante persoonlijkheid; deze honden staan graag in het centrum van de aandacht en houden van het gezelschap van mensen. Deze honden heeft een sterk besef van zijn territorium, waardoor hij een fantastische waakhond is.

Ze doen het zowel met kinderen als met oudere mensen goed. Hij is goed gezelschap en doet het over het algemeen goed met andere honden en dieren. Deze honden houden ervan om te blaffen en wanneer ze geplaagd worden of verrast, hebben ze de neiging om te bijten. Deze hond vraagt veel menselijke aandacht en gaat zich eenzaam voelen wanneer hij alleen gelaten wordt.

Gezondheid

De Toy Poedel is vatbaar voor oorinfecties, lopende ogen, gebreken aan het spijsverteringssysteem en het hart en huidproblemen. De levensverwachting van de Toy Poedel is vergeleken met die van grote hondenrassen lang, een Toy Poedel kan tot 15 jaar oud worden.

Verzorging

De vacht van de Toy Poedel vraagt om voortdurende aandacht; regelmatige sessies thuis en veelvuldige bezoeken aan de hondentrimmer zijn noodzakelijk te voorkomen dat de vacht in de knoop zal raken. De meest voorkomende coupes voor de Toy Poedel zijn English Saddle, Puppy, Sporting en de Continental. Al deze coupes lijken op elkaar.

Om een dergelijke coupe te verkrijgen moet het haar over het grootste deel van het lichaam worden getrimd en kort afgeschoren worden op de voeten, de staart, het gezicht en de nek. Het is zeer belangrijk om alle knopen uit het haar te verwijderen als voorbereiding op het knippen. Regelmatig moet de Poedel met de hand worden geplukt, de nagels moeten worden geknipt en de oren schoongemaakt.

Contact opnemen

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Neem dan gerust contact met ons op.

© 2020 | Sitemap
Scroll To Top