Skip to content
yorkshire-terrier

Levensverwachting: 13 - 16 jaar

Gewicht: 3 - 6 kg

Schofthoogte: 20 - 25 cm

Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een pittige gezelschapshond.

Geschiedenis

De Yorkshire Terriër werd voor het eerst gefokt in de 19e eeuw in het graafschap Yorkshire, Engeland. Ze werden ingezet om ratten en ander ongedierte te vangen in kledingfabrieken. De Yorkshire Terriër was overwegend in handen van de arbeidersklasse, in het bijzonder de wevers. Ze zijn een evolutie van andere Terriër rassen, de Yorkshire Terriër kan zijn erfgoed traceren vanaf de Waterside Terriër, Manchester Terriër en Paisley Terriër. Een deel van de Engelse Kennel Club sinds de club in 1873 werd opgericht, kwam de Yorkshire Terriër in de 19e eeuw naar de VS, waar het altijd een populair ras is gebleven. Deze hond werd in 1885 erkend door de American Kennel Club en is dankzij zijn grote persoonlijkheid en luxueuze vacht een populair hondenras in Noord-Amerika geworden.

Karakter van de Yorkshire Terriër

Er is meer dan één reden waarom de Yorkshire Terriër een geweldige familiehond is. Bekend om zijn prachtige vacht en levendige karakter, is de Yorkshire Terriër populair geworden als huisdier en showhond. Een geweldige metgezel, dit ras heeft een geweldig gehoor en zal uitstekend als waakhond fungeren. De Yorkie laat nooit iets als zijn kleine formaat in de weg staan. Het is een toegewijd ras dat graag dicht bij zijn familie staat, de Yorkshire Terriër houdt van aandacht.

En hoewel de Yorkie een geweldige familiehond is, moet deze in de gaten worden gehouden in de buurt van kleine kinderen en grotere honden vanwege zijn grootte. Wees niet verbaasd als je Yorkshire Terriër een sterk karakter heeft. Ze kunnen erg ondeugend zijn en staan erom bekend een ​​eigen geest te hebben. Misschien is het juist zijn geest die ze zo onweerstaanbaar maakt.

Gezondheid

Veelvoorkomende gezondheidsproblemen draaien rond de grootte van de Yorkshire Terriër als gevolg van vallen en springen. Dit ras kan ook last hebben van Portosystemische shunt, instortende luchtpijpen, de ziekte van Legg Perth, patella luxatie en progressieve retinale atrofie.

Verzorging

Het meest beschrijvende kenmerk is de rechte vacht van de Yorkshire Terriër, deze is zijdeachtig en stroomt langs het lichaam. De vacht is blauw en bruin van kleur en het haar op zijn kop is meestal vastgebonden. Hoewel hij een lange vacht heeft, is de Yorkshire Terriër geen shedder. De vacht vereist dagelijks borstelen, evenals regelmatig bezoek aan de trimmer voor het onderhouden van de conditie van de vacht en het knippen van de nagels.

Contact opnemen

Heb je een vraag, opmerking of suggestie? Neem dan gerust contact met ons op.

© 2020 | Sitemap
Scroll To Top